یکی از سوالات رایجی که این روزها بسیار مطرح میشود این است که ایا دریافت یک دز واکسن کرونا میتواند ایمنی کافی در برابر ویروس کرونا را ایجاد کند یا خیر. توصیه متخصصان در این شرایط واکسیناسیون کامل است، به ویژه با ظهور جهشهای نگران کننده ویروس کرونا مانند ویروس دلتا که برای اولین بار در هند شناسایی شد.
واکسنهای کووید۱۹ که در سطح جهان در حال پخش هستند، برای هدف قرار دادن نسخه اصلی ویروس شناسایی شده در اواخر سال ۲۰۱۹ ساخته شدهاند. اگرچه به نظر میرسد بر خلاف نسخههای جدیدتر عمل میکنند، اما این نگرانی وجود دارد که در صورت تکامل متنوع، دزها در نهایت ممکن است اثر خود را از دست دهند.
با توجه به گونه دلتا، یک مطالعه توسط محققان انگلیسی نشان داد که افراد هنگام دریافت هر دو دز واکسن به خوبی در برابر این ویروس محافظت میشوند و با یک دز، محافظت به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
مقامات بهداشتی جهان نگران دهها کشوری هستند که هنوز از نظر تامین منابع کافی برای توزیع دزهای دوم در بازه زمانی توصیه شده دغدغهای ندارند.
تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفته است واکسیناسیون فقط با یک دز برای جلوگیری از شیوع انواع جدید کافی نخواهد بود و مردم باید واکسینه شده و همچنان به رعایت اصول بهداشتی مقید باشند.
دکتر سومیا سوامیناتان، دانشمند ارشد WHO میگوید که دز دوم واکسن دو دز بسیار مهم است، زیرا در واقع باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود تا واکنش آنتی بادی در برابر ویروس بسیار قوی باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان