به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر کیانوش جهانپور با اشاره به اینکه اولین واکسن ایرانی کووید19 موفق به اخذ کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش شد، نوشت: واکسن Inactivated شرکت “شفافارمد” بهعنوان اولین واکسن ایرانی کووید19 با دریافت کد اخلاق، عملاً وارد فاز مطالعه بالینی شد.
مهمترین بخشهای سخنان جهانپور:
-این واکسن با تکنولوژی ویروس کشته شده تولید میشود. در برخی کشورها هم واکسن کرونا با همین شیوه ساخته شده است و به هر حال استراتژی مشابه دیگر واکسن هاست.
-حداقل دو شرکت در حوزه تولید واکسن برای واکسن کرونا مشابه با واکسن شرکت مدرنا کار می کنند. واکسن آنها با تکنولوژی mRNA در مطالعات آزمایشگاهی است.
به نظر می آید نمونه های آزمایشگاهی تولید شده نسبت به برخی از آنها مزیت فناوری داشته باشد؛ شرایط نگهداری آنها و زنجیره سردی که لازم دارد نسبت به واکسن هایی که تاکنون با این تکنولوژی (mRNA) معرفی شدهاند، سهلتر خواهد بود.
-اگر استراتژیهای دیگر در تولید واکسن کرونا به این مرحله برسند، مجوز تولید صادر می شود. لزوما تزاحم و تضاربی بین این استراتژی های مختلف وجود ندارد. همه این ها را وزارت بهداشت حمایت می کند.
-دکتر مینو محرز محقق اصلی مطالعات بالینی این واکسن هستند و واکسن توسط دیگر محققان به این مرحله رسیده است. این مرحله که بالینیاست، خانم دکتر محرز نظارت دارند. در مرحله بالینی باید محققان بالینی، حضور داشته باشند.
-تحقیقات این واکسن در گروه دارویی برکت انجام شد. ستاد اجرایی فرمان امام کار قابل تقدیری انجام داد و سرمایه گذاری در این حوزه کرده است. شرکت های دیگری هم انجام دادند که قابل تقدیر است. همه این همافزاییها منجر به تولید واکسن در ایران میشود.