واکسیناسیون سنین بالای ۷۰ سال از امروز
خرداد 1, 1400
کدام دارو‌ها بعد از غذا و کدام همراه آن باید مصرف شوند؟
خرداد 3, 1400
خرداد 1, 1400

Remote Surgery

جراحی‌ یک تومور رو از ریه‌ی بیمار از فاصله‌ی پنج هزار کیلومتری

ویتامین B۱۲ یکی از ویتامین‌های اصلی مورد نیاز بدن است و کمبود آن می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای سلامت بدن شود. یکی از کاربرد‌های اصلی ویتامین B۱۲ در ساخت گلبول‌های قرمز خون است. از این رو، باید به مصرف کافی این ویتامین اهتمام ویژه‌ای داشت.

علائم کمبود این ویتامین در بدن به آرامی مشاهده می‌شود و می‌تواند بخش‌های مختلف بدن را درگیر کند. یکی از دلایل کمبود ویتامین B۱۲ بیماری کم خونی پرنیشیوز یا کم خونی بدخیم است. در این حالت که یک بیماری خودایمنی محسوب می‌شود سیستم ایمنی بدن اقدام به حمله به بافت دیواره معده می‌کند. سلول‌های دیواره معده فاکتور داخلی را ترشح می‌کنند که برای جذب ویتامین B۱۲ ضروری است؛ بنابراین با تخریب دیواره معده و نبود فاکتور داخلی، در نهایت کمبود ویتامین B۱۲ بروز کرده و فرد دچار کم خونی بدخیم می‌شود.

متخصصان انگلیسی می‌گویند علائم بیماری کم خونی بدخیم می‌تواند شامل طیف گسترده‌ای باشد، اما مهم ترین آن‌ها شامل موارد ذیل می‌شود:
۱- احساس خستگی شدید
۲- تنگی نفس حتی پس از انجام یک فعالیت سبک
۳- تپش قلب
۴- سردرد
۵- کاهش اشتها
۶- زخم دهان یا زبان

بیماری کم خونی بدخیم می‌تواند به دلیل سابقه خانوادگی بروز کند که در این حالت به آن کم خونی مخرب مادرزادی اطلاق می‌شود. در افراد بالغ علائم این بیماری تا پیش از سن ۳۰ سالگی بروز نمی‌کند و میانگین سن تشخیص این بیماری ۶۰ سال است.

راهکار‌های درمانی کم خونی ناشی از ویتامین B۱۲ به دلایل بروز آن بستگی دارد. اگر کمبود ویتامین B۱۲ ناشی از بیماری کم خونی بدخیم باشد یک دوره تزریق آمپول این ویتامین تجویز می‌شود. سرویس سلامت همگانی انگلیس می‌گوید اگر کمبود ویتامین B۱۲ به دلیل فقر غذایی و رژیم غذایی نامناسب است، مصرف قرص این ویتامین توصیه می‌شود.

با این حال، مواد غذایی زیادی هستند که حاوی ویتامین B۱۲ هستند. از مهم ترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- گوشت‌ها
۲- ماهی سالمون و تن
۳- شیر و فرآورده‌های لبنی
۴- تخم مرغ و به طور کلی تخم ماکیان و پرندگان

ویتامین B۱۲ تنها منبع حیوانی دارد و منابع گیاهی فاقد این ویتامین هستند. از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند به راحتی به کمبود ویتامین B۱۲ دچار می‌شوند. به این افراد توصیه می‌شود در کنار وعده‌های غذایی روزانه خود از مکمل‌های غذایی حاوی ویتامین B۱۲ بهره ببرند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

پست های مرتبط

مرداد 12, 1403

The powerful start of a cloud software

شروع قدرتمند یک ابر نرم‌افزار آقای دکتر علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و مدیرعامل مدیسینا از آمادگی اپلیکیشن و بیمارستان مجازی مدیسینا […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس