واردات «فایزر» منتفی‌ است؛ مادران باردار واکسن «سینوفارم» بزنند!
مهر 7, 1400
Avicenna: The Prince of Medicine
مهر 10, 1400
مهر 7, 1400

Remote Surgery

جراحی‌ یک تومور رو از ریه‌ی بیمار از فاصله‌ی پنج هزار کیلومتری

یک مطالعه اخیر کلینیک کلیولند نشان داد بیمارانی که به طور مرتب از اسپری بینی استروئیدی استفاده می‌کنند، کمتر در معرض بیماری شدید ناشی از کووید-۱۹ قرار می‌گیرند و۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر قرار دارند. این مطالعه در مجله Allergy and Clinical Immunology: In Practice منتشر شد.

بر اساس این مطالعه بیمارانی که قبل از ابتلا به بیماری کووید -۱۹ از کورتیکواستروئید‌های داخل بینی استفاده می‌کردند، ۲۲ ٪ کمتر در بیمارستان، ۲۳ ٪ کمتر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده و ۲۴ ٪ کمتر در مقایسه با بیمارانی که در بیمارستان بستری بودند، بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست می‌دادند.

یافته‌های این مطالعه، بیمارانی را که به صورت مزمن از کورتیکواستروئید‌های داخل بینی استفاده می‌کنند، تشویق می‌کند تا در صورت لزوم این کار را ادامه دهند، اما نشان نمی‌دهد که استفاده از کورتیکواستروئید‌های داخل بینی برای درمان است یا پیشگیری از کووید-۱۹. نظریه پشت این مطالعه که بر اساس گزارش‌هایی مبنی بر اینکه کورتیکواستروئید داخل بینی در شرایط آزمایشگاهی (در آزمایشگاه)، گیرنده پروتئین ACE۲ را کاهش می‌دهد، باعث می‌شود ویروس سارس-کوو-۲ که باعث کووید-۱۹ می‌شود وارد سلول‌ها شده و بیماری را گسترش دهد.

کورتیکواستروئید‌های داخل بینی اسپری‌های بینی در خانواده دارو‌های استروئیدی هستند. این دارو‌ها برای تسکین گرفتگی بینی، سوزش، حساسیت و سایر مشکلات بینی به بینی اسپری یا استنشاق می‌شوند. آن‌ها را می‌توان بدون نسخه خریداری یا تجویز کرد. تا به امروز نقش دقیق کورتیکواستروئید‌های داخل بینی در کاهش شدت عفونت کووید-۱۹ مشخص نشده است. با این حال بر اساس یافته‌های مطالعه و این واقعیت که بیان ACE۲ در مخاط بینی بیشتر است، می‌توان فرض کرد که با سرکوب بار ویروسی و بیان گیرنده در بینی، استفاده از کورتیکواستروئید‌های داخل بینی می‌تواند در برابر بیماری‌های شدید موثر باشد. برای تایید این یافته‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است.

دکتر زین می‌گوید: این مطالعه اهمیت بینی را در عفونت کووید-۱۹ نشان می‌دهد. بینی، در این مورد، دروازه ورود به بدن ماست و به ویروس اجازه ورود و تکثیر در داخل را می‌دهد. استفاده از کورتیکواستروئید‌های داخل بینی ممکن است به اختلال در این دروازه کمک کند. یافته‌های ما به ویژه قابل توجه است، زیرا کاهش بستری شدن در بیمارستان بر اثر کووید-۱۹، بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر می‌تواند فشار سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی با منابع محدود در سراسر جهان را کاهش دهد، به ویژه در کشور‌های در حال توسعه که دسترسی محدودی به واکسن‌ و جهش‌هایی در ویروس وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

پست های مرتبط

مرداد 12, 1403

The powerful start of a cloud software

شروع قدرتمند یک ابر نرم‌افزار آقای دکتر علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و مدیرعامل مدیسینا از آمادگی اپلیکیشن و بیمارستان مجازی مدیسینا […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس