براساس نتایج تحقیقات دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن (LSHTM)، بیش از یک سوم کل مرگهای ناشی از گرما در سالهای 1991 تا 2018 مربوط به تغییرات آب و هوایی مرتبط با انسان است و آمریکای مرکزی و جنوبی بیشترین آسیب را دیدهاند.
براساس نتایج به دست آمده دیگری از این تحقیقات، محققان دادههای 732 منطقه از 43 کشور را بررسی کردند و برای اولین بار، سهم تغییرات آب و هوایی مرتبط با انسان، در میزان مرگ و میر ناشی از گرما را نشان دادند، آنان دریافتند که 37 درصد از تمام مرگ و میرهای ناشی از گرما به گرم شدن کره زمین در تابستانهای اخیر مرتبط و برای مثال، گرم شدن مرتبط با انسان در کشورهای “اکوادور” و “کلمبیا” منجر به 76 درصد از مرگهای ناشی از گرما شده است.
محققان طبق یافتههای این تحقیق معتقدند که اگر درباره تغییر اقلیم، سازگاری یا اقدامی انجام نشود، میزان مرگ و میر ناشی از گرما همچنان ادامه خواهد یافت. تاکنون، میانگین دمای کره زمین، تنها در حدود یک درجه سانتیگراد افزایش یافته است که این روند در صورت عدم کنترل، ادامه پیدا میکند، کارشناسان تعداد مرگهای ناشی از گرما را در اثر تغییرات آب و هوایی مرتبط با انسان که در شهرهای خاص رخ داده است را، محاسبه کردند.
این برآوردها شامل 136 مرگ اضافی سالانه در سانتیاگو (پایتخت شیلی)، 189 در آتن (پایتخت یونان)، 172 در رم (پایتخت ایتالیا)، 156 در توکیو (پایتخت ژاپن)، 177 در مادرید (پایتخت اسپانیا)، 146 در بانکوک (پایتخت تایلند)، 82 در لندن (پایتخت انگلستان)، 141 در نیویورک (شهری در ایالات متحده) و 137 در شهر “هوشیمین” ویتنام است.
محققان همچنین تأکید کردهاند که این یافتهها نشان از لزوم اتخاذ سیاستهای قوی برای کاهش گرم شدن در آینده و اجرای مداخلات برای محافظت از جمعیت در برابر عواقب نامطلوب قرار گرفتن در معرض گرماست.
پروفسور “آنتونیو گاسپارینی”، محقق ارشد این بررسی عنوان کرد که این بزرگترین بررسی درباره خطرات فعلی سلامتی ناشی از تغییرات آب و هوایی است، زیرا تغییرات آب و هوایی در آینده تنها اثرات مخرب نیست و عواقب وخیم فعالیتهای انسانی در سیاره زمین را بسیاری از مناطق برجسته میکند و باید هماکنون اقدامات در این زمینه را آغاز کنیم.
یادآور میشود که نتایج این تحقیقات در مجله Nature Climate Change منتشر شده است.
منبع: تسنیم