برای کرونا دلتا تست پی سی آر ندهید
تیر 26, 1400
یک بام و دو هوای طرح ممنوعیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد از رشته‌های غیر مرتبط
تیر 26, 1400
تیر 26, 1400

Remote Surgery

جراحی‌ یک تومور رو از ریه‌ی بیمار از فاصله‌ی پنج هزار کیلومتری

روزنامه ایران سه شنبه ۲۲ تیر در گزارشی آورده است: روند واکسیناسیون در کشور فراز و فرودهای بسیاری دارد. همین مشکلات موجب شده تا بسیاری بر این باور باشند که واکسینه شدن مردم با کندی پیش می‌رود و برخی‌های دیگر که نگران سیستم آموزشی کشورند، می‌گویند، با این روند واکسیناسیون، تکلیف بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها برای سال تحصیلی جدید چه می‌شود؟ آیا به خاطر شرایط واکسیناسیون همچنان باید شاهد آموزش مجازی و افت تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان باشیم؟ پاسخ مسئولان وزارت بهداشت به نگرانی‌های کارشناسان آموزشی این بود که تلاش می‌کنیم، واکسیناسیون حدود ۲۰۰ هزار نفر از استادان و کارکنان دانشگاه‌ها را از مردادماه سال جاری آغاز کنیم.

موضوعی که علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم هم به آن اشاره می‌کند: «حدود ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار دانشجو در  وزارت علوم تحصیل می‌کنند و با توجه به جلساتی که با مسئولان وزارت بهداشت داشتیم، قرار شده در مرداد ماه استادان و کارکنان دانشگاه‌ها را واکسینه کنیم و بعد از این گروه دانشجویان با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی واکسن دریافت می‌کنند. البته پیش‌بینی ما این است که دانشجویان در شهریور، مهر و آبان واکسن را دریافت خواهند کرد.»

هم اکنون بحث های مختلفی در ارتباط با واکسیناسیون دانشجویان و استادان مطرح شده است. آیا امکان واکسیناسیون دانشجویان تا پایان شهریور ماه با توجه به فراز و فرودهای واکسن در کشور امکان پذیر است؟
با مسئولان وزارت بهداشت جلساتی داشتیم و تصمیمی که گرفته‌ایم این است که در مرداد ماه استادان و کارکنان دانشگاه‌ها را واکسینه کنیم و بعد از این گروه دانشجویان واکسن دریافت می‌کنند. البته پیش‌بینی ما این است که دانشجویان در شهریور، مهر و آبان واکسن را دریافت خواهند کرد. وزارت بهداشت هم اعلام کرده است که در آذر ماه همه واکسینه می‌شوند.


بر این اساس تکلیف سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها چیست؟ آیا دانشگاه‌ها حضوری هستند یا غیرحضوری؟
تمام تلاشمان این است که از مهرماه ١٤٠٠ بخشی از دانشجویان کلاس هایشان را حضوری برگزار کنند. اما این را هم می‌دانیم که ممکن است تا پایان شهریور ماه همه واکسن دریافت نمی‌کنند، طبیعتاً بخشی از کلاس‌های ما غیرحضوری برگزار می شود. واکسیناسیون دانشجویان بر اساس اولویت‌بندی است که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود. ستادی در وزارت علوم تشکیل شده است که این اولویت‌بندی را با هماهنگی دانشگاه‌ها انجام می‌دهد. بنابراین فکر می‌کنم بخشی از دانشجویان بتوانند حضوری در کلاس درس شرکت کنند و برخی دیگر هم برای ترم بعد یعنی بهمن ماه در دانشگاه حاضر خواهند شد.


اولویت تشکیل کلاس‌های حضوری با چه دانشجویانی است؟
دریافت واکسن براساس یک اولویت خواهد بود. دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی بویژه دوره دکتری اولویت اول خواهند بود.در مرحله بعد دانشجویان کارشناسی ارشد و در مرحله سوم دانشجویانی که دروس عملی دارند، واکسن دریافت می‌کنند. البته برخی دانشگاه‌ها دانشجوی ارشد ندارند که آن دانشگاه‌ها اولویت اولشان هم دانشجویان کارشناسی است. تنوع زیرنظام‌ها و تنوع دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به گونه‌ای است که نمی‌شود یک فرمول واحد برای همه دانشگاه‌ها داد. بنابراین باید یک چارچوب کلی را تنظیم کرد اینکه از حالا بگوییم که دانشجویان دکتری اولویت دارند درست نیست چون دانشگاه‌هایی داریم که دکتری ندارند یا دانشگاه‌هایی داریم که فقط دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارند  یا فنی هستند.


آیا قرار است وزارت بهداشت واکسن را بین دانشگاه‌ها پخش کند؟
طرح نهایی هنوز تأیید نشده است، اما اتفاقی که می‌افتد این است که دسته‌های دانشجویی اولویت‌بندی می‌شوند و دانشگاه‌ها براساس آن به دانشجویان واکسن می زنند و کلاس‌های درس حضوری هم شروع می‌شود.

منبع: ایرنا

پست های مرتبط

مرداد 12, 1403

The powerful start of a cloud software

شروع قدرتمند یک ابر نرم‌افزار آقای دکتر علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و مدیرعامل مدیسینا از آمادگی اپلیکیشن و بیمارستان مجازی مدیسینا […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس