فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور دکتری اظهار کرد: انتخاب رشته برای داوطلبان مجاز در کنکور دکتری «Ph.D» (نیمه متمرکز) سال ۱۴۰۰ از دوشنبه، ۳۰ فروردین آغاز شد.
او ادامه داد: مهلت انتخاب رشته متقاضیان فردا پنجشنبه، ۲ اردیبهشت به پایان میرسد. داوطلبانی که هنوز اقدام به انتخاب رشته نکرده اند، میتوانند نسبت به ثبت کدرشتهمحلهای انتخابی خود (حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود) با توجه به رشته امتحانی که در آن آزمون دادهاند، در سایت سنجش اقدام کنند.
سخنگوی سازمان سنجش توضیح داد: تا ظهر امروز (چهارشنبه، اول اردیبهشت) از میان ۱۳۶ هزار داوطلب مجاز، تعداد ۳۱ هزار و ۳۵۵ نفر یعنی بیست و سه درصد نسبت به انتخاب رشته اقدام کردهاند.
زرین آمیزی ادامه داد: دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میتوانند برای نمره مرحله دوم آزمون که شامل مجموع نمرات سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و هم چنین طرحواره (در رشته محلهای پژوهش محور) است، حدنصاب نمره برای هر کد رشته محل تعیین کنند و سازمان سنجش آموزش کشور مکلف است در پذیرش نهایی حدنصاب مذکور را اعمال کند.
به گفتهی این مقام مسئول، دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم هستند که نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ میشود. تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع دکتری امکانپذیر نیست.
زرین آمیزی گفت: پذیرفته شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۳۹۹ حتی در صورت عدم ثبت نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، اجازه ثبت نام و انتخاب رشته در آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۴۰۰ را ندارند. دانشجویان انصرافی مقطع دکتری ناپیوسته دانشگاهها، در صورتی میتوانند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند که در سنوات اولیه موضوع تبصره ۱ ماده ۳۳ قانون وظیفه عمومی، از تحصیل انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه یا رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید، بیش از یک سال سپری نشده باشد. البته مشروط به اینکه از تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۰ به بعد از امتیاز یک بار انصراف استفاده نکرده باشند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش توضیح داد: پذیرفته شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۴۰۰ حق شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۴۰۱ را نخواهند داشت.
سخنگوی سازمان سنجش بیان کرد: گزینش نهایی در هر یک از کدرشته محلهای آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۱۴۰۰ از بین متقاضیانی که واجد شرایط باشند، انجام میشود. داوطلبانی که بر اساس اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته شده باشند و نسبت به انتخاب کدرشته محلهای تحصیلی در زمان مقرر اقدام کنند، میتوانند در گزینش نهایی شرکت کنند.
زرین آمیزی ادامه داد: علاوه بر این داوطلبان باید حدنصاب نمره علمی لازم را در کدرشته محلهای انتخابی کسب کرده و برای مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) آزمون توسط سازمان سنجش معرفی شده باشند و در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در یک یا چند دانشگاه شرکت کنند.
او افزود: پذیرش نهایی در هر کدرشته محل مطابق ظرفیت در هر یک از سهمیههای مصوب و پس از تأیید صلاحیتهای عمومی انجام میشود. سهمیههای رزمندگان و ایثارگران و مربیان مطابق ضوابط مندرج دفترچه راهنما در آزمون اعمال میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان